Novosti

Nova mrežna stranica Mreža poljoprivrednih gospodarstava Zadarske županije

U sklopu projekta „AlterPOP: Poticanje poduzetništva kroz promociju Alternativne POljoprivredne Proizvodnje” puštena je „online” mrežna stranica Mreža poljoprivrednih gospodarstava Zadarske županije. Stranica je dostupna na http://www.alterpoljoprivreda.com/.

Na ovoj stranici poljoprivredni proizvođači s područja Zadarske županije mogu besplatno otvoriti svoj profil na kojem će prezentirati svoje proizvode i informacije o svojoj proizvodnji. Kako bi se potencijalnim kupcima omogućilo što lakše pronalaženje željenih proizvoda, posjetitelji stranice mogu izabrati pretraživanje, kako po kategoriji proizvoda, tako i po lokaciji.

Moguće je, naravno, pregledati potpunu ponudu proizvoda i usluga, te raspored proizvođača na mapi. Proizvođači koji se registriraju na stranicu, osim prezentacije, posredstvom svojih profila mogu objavljivati i novosti vezane uz svoju proizvodnju odnosno dostupnost svojih proizvoda.

Registriranim korisnicima stranice na raspolaganju je i forum posredstvom kojeg mogu izravno razmjenjivati informacije. Stranica uključuje i rubriku namijenjenu korisnim informacijama za poljoprivredne proizvođače, kao i za one koji se planiraju upustiti u ovu vrst poduzetništva.

          Ukoliko bi proizvođači željeli otvoriti svoj profil, a nedostaje im znanja, u mogućnosti smo za njih otvoriti profil, te ih pozivamo da nam se obrate na e-mail desk@ekozadar.hr ili na 091 20 85 696.

Projekt „AlterPOP: Poticanje poduzetništva kroz promociju Alternativne POljoprivredne Proizvodnje” u sklopu kojeg je izrađena spomenuta mrežna stranica provodi se u sklopu instrumenta „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt” – HR.1.1.11 u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage iz ESF Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala” 2007.-2013. Udruga „Eko-Zadar” provodi projekt u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA. Ukupna vrijednost projekta je 288.880,00 KN, dok Europska unija iz Europskog socijalnog fonda financira 95%, tj. 274.436,00 KN.

Provedba projekta završava 19. svibnja 2016., a mrežnom stranicom Mreža poljoprivrednih gospodarstava Zadarske županije nastavit će upravljati nositelj projekta – udruga „Eko-Zadar”.