Ispunite svoju zlatnu dob

O projektu

LAG Mareta partner je na projektu

Prijavitelj: Općina Poličnik

Partneri: Grad Nin, Općina Bibinje, Općina Preko, Općina Ražanc, Općina Zemunik Donji, Općina Galovac, Lokalna akcijska grupa Mareta, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Zadar

Ukupna vrijednost projekta:2.884.267,80 kuna

Intenzitet potpore:100%

Operativni program: OP “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Fond: Europski socijalni fond

Cilj projekta je unaprjeđenje socijalnih usluga na području UP Zadra za ranjive skupine kroz razvoj socijalnih usluga i programa za aktivno uključivanje i podizanje socijalne uključenosti te za povećanje zapošljivosti pripadnica i pripadnika ranjivih skupina.

Aktivnosti: projektom se stvara mreža unaprijeđenih socijalnih usluga za pripadnike ranjivih skupina kako bi se povećala njihova socijalna uključenost i omogućila lakša zapošljivost na području UP Zadra. Po završetku projekta, prijavitelj i svi partneri uložit će financijske i institucionalne kapacitete u svrhu održivosti izlaznih komponenti projekta.

Projekt se provodi od 19.02. 2021. do 19.02.2023. 

U Poličniku održana početna konferencija projekta Ispunite svoju zlatnu dob

Početna konferencija projekta „Ispunite svoju zlatnu dob“, u organizaciji Općine Poličnik,  održana je 28. travnja u Centru za razvoji i edukaciju Poličnik.

Tom prigodom okupljenima su se obratili načelnik Općine Poličnik Davor Lončar te ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković. Uz predstavnike korisnika projekta Općinu Poličnik, na konferenciji su sudjelovali i predstavnici projektnih partnera Grada Nina, općina Bibinje, Preko, Ražanac, Zemunik Donji, Galovac, Lokalne akcijske grupe Mareta te predstavnici HVIDR-e.

Projektom “Ispunite svoju zlatnu dob” stvara se mreža unaprijeđenih socijalnih usluga za pripadnike ranjivih skupina kako bi se povećala njihova socijalna uključenost i omogućila lakša zapošljivost na području UP Zadra. Općina Poličnik će u suradnji s projektnim partnerima razviti socijalne usluge i programe za nezaposlene, stare i mlade te osobe s invaliditetom. Provedbom projekta nabavit će se tri hibridna vozila te će se zaposliti i educirati 6 dugotrajno nezaposlenih osoba iz ciljane skupine za rad kao socijalni asistent. Također, provodit će se i aktivnosti vezane uz unaprjeđenje kvalitete te razvoja i širenja socijalnih usluga i programa za aktivno socijalno uključivanje i povećanje zapošljivosti ranjivih skupina: radionice osnaživanja osoba s invaliditetom, sportske i kreativne radionice i dr.

Projekt je prijavljen na Poziv Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski brod, Split, Zadar i Zagreb“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.884.267,80,  a njegova provedba trajat će dvije godine.