Šjora za otok

Održana završna konferencija projekta Šjora za otok

Završna konferencija projekta Šjora za otok održana je u petak, 17. prosinca  u COIN-u u Zadru. Ovom prigodom predstavljeni su rezultati projekta, koji će službeno završiti 15. siječnja 2022. godine.

LAG Mareta u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Zadar i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Zadar, 15. srpnja 2020. godine započeo je s provedbom projekta Šjora za otok koji je financiran u sklopu programa „Zaželi – Program zapošljavanja žena faza II”.  Projekt vrijedan 557.195,20 kn financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Projektne aktivnosti obuhvatile su edukaciju i zapošljavanje žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada s najviše završenom srednjom stručnom spremom, a koje su u evidenciji HZZ-a. Provedbom projekta omogućen je pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na otoke koji pripadaju LAG-u Mareta. Tako je razvijena mreža gerontodomaćica koje su od studenog 2020. do konca listopada 2021. godine  brinule o starijim i nemoćnim osobama s Dugog otoka, Silbe, Iža i Zadra.  Kako bi se osnažio i unaprijedio radni potencijal teže zapošljivih skupina te kako bi što kvalitetnije mogle obavljati svoj posao, žene su  tijekom rujna i listopada prošle godine pohađale  program osposobljavanja za gerontodomaćicu čime su stekle znanja, vještine i formalnu naobrazbu koja je pridonijela njihovoj zapošljivost i konkurentnosti na tržištu rada.

Rezultati ovog projekta premašili su sva očekivanja, jer je umjesto prvobitnih šest (koje su završile osposobljavanje), zaposlenu ukupno sedam žena, koje su tijekom projekta brinule o ukupno 41 starijoj i nemoćnoj osobi. Da smo postigli sve zacrtane ciljeve i ostvarili dobre rezultate, govori i činjenica da su dvije žene pronašle posao, dok ostale intenzivno rade na tome.

Osim toga, potaknuta je socijalna uključenost i povećana razina kvalitete života krajnjih korisnika.  Naime, svaka gerontodomaćica brinula je o minimalno o šest krajnjih korisnika, odnosno pomagala im je prilikom nabave namirnica, lijekova i drugih potrepština, u pripremi obroka, u održavanju čistoće stambenog prostora, posredovanju u ostvarivanju raznih prava, plaćanju računa, dostavi pomagala, naručivanju i pratnji kod liječnika, pružanju podrške kroz razgovore i druženje.  Za krajnje korisnike kroz projekt su bili osigurani paketi higijenskih i osnovnih kućanskih potrepština. Ovaj projekt bitno je  utjecao i na smanjivanje potrebe za institucionalizacijom starijih osoba, jer najveći dio njih je pretežno cjelogodišnje stanovništvo na otocima, a na nekima od njih nije organizirana usluga pomoći i njege u kući Centra za socijalnu skrb.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je SJORA_logo_160x160mm-01-002-298x300.jpg

Žive sami na otoku, ali imaju svoje dobročiniteljice

Autor: More, HTV

Igor Filipi živi sam na Dugom otoku
Foto: More / HTV

Igor Filipi živi sam na Dugom otoku

Stanovnik malog mjesta Sali na Dugom otoku Igor Filipi živi sam – djeca i unuci su mu rasuti po svijetu i dođu ga posjetiti ljeti i za važne obiteljske datume. No zato Igor za svakodnevnu pomoć ima Biserku – jednu od otočkih dobročiniteljica. 

Gerontodomaćica Biserka Beverin trenutno ima šest korisnika koje obilazi svakodnevno, po potrebi i više puta na dan.

– Vodim brigu o njihovom izgledu, domaćinstvu, pomoć pri svakodnevnim potrebama. Ponekad ne radim ništa, samo popijemo kavicu, popričamo. Njima je najviše problem to što su usamljeni, nemaju s kim popričati, objašnjava Biserka.

Otočanka Zorka Frančeskini kaže kako joj Biserkino društvo puno znači – ne toliko za pomoć u kući, koliko za svakodnevnu priču i druženje. Unatoč obvezama, svako joj jutro dođe, donese kruh i potrepštine.

Ipak, ovakva vrsta pomoći ne rješava sve probleme starih i usamljenih otočana. Bilo bi dobro da barem jednom dnevno imaju dostavu toplog obroka, a poseban problem su bezbrojne stepenice koje vode do mjesne ambulante i zubara – nesavladive za onog tko se teško kreće. Biserka smatra kako je to sljedeći zadatak koji njihova zajednica mora riješiti.

Osim Biserke, u Salima je zaposlena još jedna gerontodomaćica Marijana Buturić, koja također obilazi po šest korisnika.

– Zauzvrat dobijem uvid u njihov život, dobijem emociju – na dane se smijemo, na dane plačemo. S njima proživljavam nešto što se njima događa u životu. Koliko god se ja trudim, opet više dobijem nazad, priča Marijana za HTV-ovu emisiju More.

Projekt “Šjore za otok” koji zapošljava nezaposlene žene starije od 50 godina, osmišljen je prošle godine u LAG-u Mareta, a financira se iz Europskog socijalnog fonda. Cilj mu je osnažiti žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

– Uspjeli smo zaposliti četiri žene – dvije na Dugom Otoku, jednu na Silbi, i jednu na Ižu. Dvije gospođe imamo zaposlene na području grada Zadra, priča Sanja Rukavina, voditeljica LAG-a Mareta.

Nakon edukacije, gerontomaćice su dobile posao na godinu dana.

– Nadamo se da će po završetku projekta naći posao ili u nekom domu umirovljenika, ili samostalno, zaključuje Sanja. 

https://magazin.hrt.hr/price-iz-hrvatske/zive-sami-na-otoku-ali-imaju-svoje-dobrociniteljice-2208898?jwsource=cl

Izvor: https://magazin.hrt.hr/price-iz-hrvatske/zive-sami-na-otoku-ali-imaju-svoje-dobrociniteljice-2208898

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je SJORA_logo_160x160mm-01-002-298x300.jpg

Odluka o prijemu u radni odnos na određeno vrijeme na radno mjesto – gerontodomaćica s mjestom rada na Silbi

U okviru provedbe projekta Šjora za otok, nakon provedenog javnog natječaja, donesena je odluka o zapošljavanju na određeno, na radno mjesto gerontodomaćice za područje Silbe.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je SJORA_logo_160x160mm-01-002-298x300.jpg

LAG Mareta zapošljava gerontodomaćicu s mjestom rada na Silbi

LAG Mareta u sklopu provedbe projekta Šjora za otok UP.02.1.1.13.0150 u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Zadar i Centrom za socijalnu skrb Zadar raspisao je Javni natječaj za zapošljavanje gerontodomaćice s mjestom rada na Silbi.

Informacije o natječaju možete pronaći na web stranici HZZ-a, putem poveznice: 

https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=112417357

 

LAG Mareta zapošljava gerontodomaćicu s mjestom rada na Silbi

LAG Mareta u sklopu provedbe projekta Šjora za otok UP.02.1.1.13.0150 u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Zadar i Centrom za socijalnu skrb Zadar raspisao je Javni natječaj za zapošljavanje gerontodomaćice s mjestom rada na Silbi.

Informacije o natječaju možete pronaći na web stranici HZZ-a, putem poveznice: 

https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=112417357

 

 

Šjore donose  osmijeh na lica krajnjih korisnika

Kroz provedbu projekta Šjora za otok, financiranog iz Europskog socijalnog fonda putem Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II, LAG Mareta osigurao je jednogodišnje zaposlenje za šest žena s područja LAG-a.  One su s radom započele početkom studenog 2020. godine i od tada svakodnevno brinu za ukupno 36 krajnjih korisnika, odnosno osoba starijih od 65 godina.

Osim svakodnevne brige, pomoći u kućanskim poslovima te druženju, krajnjim korisnicima dostavljaju se i paketi sa higijenskim i kućanskim potrepštinama.

Osmjeh na licu i zahvalnost krajnjih korisnika te zdušan rad šjora omogućuju tečnu provedbu projekta unatoč teškim okolnostima i izazovima nastalim zbog situacije s COVID-19 virusom.

 

Održana početna konferencija projekta Šjora za otok

Početna konferencija projekta Šjora za otok održana je danas prijepodne u Gradskoj knjižnici Zadar. Ovom prigodom predstavljen je projekt te su polaznicama edukacije za gerontodomaćicu uručena uvjerenja o osposobljavanju.

LAG Mareta u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Zadar i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Zadar, 15. srpnja 2020. godine započeo je s provedbom projekta Šjora za otok koji je financiran u sklopu programa „Zaželi – Program zapošljavanja žena faza II”.  Projekt vrijedan 557.195,20 kn financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a provodit će se na području LAG-a Mareta do siječnja 2022.godine.

Najvažnije aktivnosti projekta su edukacija i zapošljavanje žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada s najviše završenom srednjom stručnom spremom, a koje su u evidenciji HZZ-a. Provedbom projekta želimo omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na otoke koji pripadaju LAG-u Mareta. Tako razvijamo mrežu gerontodomaćica koje će do kraja iduće godine brinuti o starijim osobama s Dugog otoka, Silbe, Iža i Zadra. Osim toga provodeći razne aktivnosti osnažit ćemo i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih skupina. Žene zaposlene u projektu tijekom rujna i listopada pohađale su program osposobljavanja za gerontodomaćicu čime su stekle znanja, vještine i formalnu naobrazbu koja će pridonijeti njihovoj zapošljivost i konkurentnosti na tržištu rada, a certifikat koji će im biti danas svečano uručen, upisuje se u E- radnu knjižicu.

Osim toga, potičemo socijalnu uključenost i povećavamo razinu kvalitete života krajnjih korisnika i to njih 36. Naime, svaka gerontodomaćica brine o šest krajnjih korisnika. Žene zaposlene kroz projekt Šjora za otok pomažu svojim korisnicima prilikom nabave namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomažu u pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, posredovanju u ostvarivanju raznih prava, plaćanju računa, dostavi pomagala, naručivanju i pratnji kod liječnika, pružaju podršku kroz razgovore i druženje i pomažu u raznim društvenim aktivnostima. Za krajnje korisnike kroz projekt su osigurani paketi higijenskih i osnovnih kućanskih potrepština. Ovaj projekt zasigurno će, barem na godinu dana  utjecati i na smanjivanje potrebe za institucionalizacijom starijih osoba, jer najveći dio njih je pretežno cjelogodišnje stanovništvo na otocima, a na nekima od njih nije organizirana usluga pomoći i njege u kući Centra za socijalnu skrb. Projektom će se smanjiti veliki pritisak na domove za starije i nemoćne osobe, a novozaposlene žene će im ovim projektom pružiti potrebnu pomoć i podršku u vlastitim domovima.

   

Poziv na početnu konferenciju projekta Šjora za otok

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na početnu konferenciju projekta „Šjora za otok“ koja će se održati od 16.11.2020. godine s početkom u 11.30 sati u Gradskoj knjižnici Zadar, Stjepana Radića 11b u Zadru (u otvorenom dijelu, na terasi kafića u sklopu knjižnice).

Projekt je u iznosu od 557.195,20 kuna financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz Javni poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”, a LAG Mareta ga provodi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Zadar i Centrom za socijalnu skrb Zadar.

Kroz projekt koji se provodi 18 mjeseci educirano je i zaposleno šest žena s područja LAG-a Mareta. One će tijekom idućih 12 mjeseci pružati usluge potpore i podrške za 36 starijih i nemoćnih osoba.

Ovom prigodom predstavit će se projekt, odnosno njegovi ciljevi i aktivnosti te dodijeliti uvjerenja o osposobljavanju za gerontodomaćice, nakon čega slijedi zakuska.

Zbog organizacijskih potreba i usklađivanja s epidemiološkim mjerama, molim Vas da sudjelovanje potvrdite do subote 14. studenog 2020. godine do 15 sati na email adresu: info@lagmareta.hr .

Javni poziv na iskaz interesa za korištenje potpore i podrške osobama starije životne dobi i nemoćnim osobama 

LAG Mareta u sklopu projekta „Šjora za otok“, UP.02.1.1.13. 0150 sufinanciranog od strane Europske unije iz  Europskog socijalnog fonda kroz „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ objavljuje

JAVNI POZIV NA ISKAZ INTERESA ZA KORIŠTENJE POTPORE I PODRŠKE OSOBAMA STARIJE ŽIVOTNE DOBI I NEMOĆNIM OSOBAMA  

 1. Tko se može prijaviti

Prijaviti se mogu osobe s područja LAG-a Mareta kojima je potrebna pomoć druge osobe u cilju unapređenja njihove socijalne uključenosti i kvalitete života, a koje pravo na socijalnu uslugu potpore i podrške osobama u nepovoljnom položaju ne ostvaruju po drugoj osnovi.

Na poziv za iskaz interesa mogu se prijaviti:

 • osobe starije od 65 godina
 • nemoćne osobe mlađe od 65 godina

2. Koje se usluge pružaju – usluge za korisnike su besplatne

 • Dostava namirnica
 • Održavanje čistoće stambenog prostora
 • Pranje i glačanje rublja
 • Ostale usluge u kući i okućnici
 • Pomoć pri oblačenju i svlačenju
 • Pomoć pri socijalnoj integraciji
 • Posredovanje pri ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, dostava pomagala i sl.)
 • Pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje
 • Pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima
 • I druge poslove vezane za skrb starijih i nemoćnih osoba.

3. Rokovi  i način prijave

Zainteresirane osobe za korištenje potpore i podrške osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju prijave mogu podnijeti u pisanom obliku (ispunjavanjem priloženih obrazaca) i to e-mailom na info@lagmareta.hr,  te poštom ili osobno na adresu: LAG Mareta, Područni ured Zadar, Špire Brusine 10/1, 23000 Zadar, s naznakom „Šjora za otok“  –  prijava korisnika. 

Rok za dostavu prijava je: 13. listopad 2020. godine.

Obrasci za prijavu i poziv:

SJORA izjava krajnji korisnici

SJORA krajnji korisnici obrazac za prijavu

SJORA ZA OTOK javni poziv_krajni korisnici

Odluka o prijemu u radni odnos na određeno vrijeme na radno mjesto – gerontodomaćica

U okviru provedbe projekta Šjora za otok, nakon provedenog javnog natječaja, donesena je odluka o zapošljavanju na određeno, na radno mjesto gerontodomaćice za šest žena s područja s područja LAG-a Mareta.

Odluka: Odluka-zaposljavanje-odredjeno-gerontodomacice-4092020-1

Šjora za otok: LAG Mareta zapošljava 6 gerontodomaćica

LAG Mareta u sklopu provedbe projekta Šjora za otok UP.02.1.1.13.0150 u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Zadar i Centrom za socijalnu skrb Zadar raspisao je Javni natječaj za zapošljavanje 6 gerontodomaćica.

Informacije o natječaju možete pronaći na web stranici HZZ-a, putem poveznice: https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=108471797&ispis=true

Projekt se provodi na području LAG-a Mareta, a sredstva za njegovu provedbu u iznosu 557.195,20 kn osigurana su skroz  Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II, iz Europskog socijalnog fonda. Projektom će se osnažiti i povećati konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivim ženama i ženama s nižom razinom obrazovanja kroz edukaciju i zapošljavanje u lokalnoj zajednici kako bi se poboljšao njihov položaj u društvu i smanjio rizik od siromaštva te povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika. Tako će se kroz projekt educirati i na godinu dana zaposliti šest žena s najviše završenom srednjom stručnom spremom, koje su u evidenciji HZZ-a, s naglaskom na one koje su u nepovoljnom položaju na tržištu koje će brinuti o starijim i nemoćnim osobama.

Kontorla ne terenu 

U okviru redovnih aktivnosti, voditeljica LAG-a Mareta tijekom veljače  provela je  kontrolu na terenu i obišla je krajnje korisnike i gerontodomaćice u Salima i u Malom Ižu gdje su zaposlene tri pripadnice ciljne skupine koje brinu o 18 krajnjih korisnika.

Šjore donose  osmijeh na lica krajnjih korisnika

Kroz provedbu projekta Šjora za otok, financiranog iz Europskog socijalnog fonda putem Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II, LAG Mareta osigurao je jednogodišnje zaposlenje za šest žena s područja LAG-a.  One su s radom započele početkom studenog 2020. godine i od tada svakodnevno brinu za ukupno 36 krajnjih korisnika, odnosno osoba starijih od 65 godina.

Osim svakodnevne brige, pomoći u kućanskim poslovima te druženju, krajnjim korisnicima dostavljaju se i paketi sa higijenskim i kućanskim potrepštinama.

Osmjeh na licu i zahvalnost krajnjih korisnika te zdušan rad šjora omogućuju tečnu provedbu projekta unatoč teškim okolnostima i izazovima nastalim zbog situacije s COVID-19 virusom.

 

Održana početna konferencija projekta Šjora za otok

Početna konferencija projekta Šjora za otok održana je danas prijepodne u Gradskoj knjižnici Zadar. Ovom prigodom predstavljen je projekt te su polaznicama edukacije za gerontodomaćicu uručena uvjerenja o osposobljavanju.

LAG Mareta u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Zadar i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Zadar, 15. srpnja 2020. godine započeo je s provedbom projekta Šjora za otok koji je financiran u sklopu programa „Zaželi – Program zapošljavanja žena faza II”.  Projekt vrijedan 557.195,20 kn financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a provodit će se na području LAG-a Mareta do siječnja 2022.godine.

Najvažnije aktivnosti projekta su edukacija i zapošljavanje žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada s najviše završenom srednjom stručnom spremom, a koje su u evidenciji HZZ-a. Provedbom projekta želimo omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na otoke koji pripadaju LAG-u Mareta. Tako razvijamo mrežu gerontodomaćica koje će do kraja iduće godine brinuti o starijim osobama s Dugog otoka, Silbe, Iža i Zadra. Osim toga provodeći razne aktivnosti osnažit ćemo i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih skupina. Žene zaposlene u projektu tijekom rujna i listopada pohađale su program osposobljavanja za gerontodomaćicu čime su stekle znanja, vještine i formalnu naobrazbu koja će pridonijeti njihovoj zapošljivost i konkurentnosti na tržištu rada, a certifikat koji će im biti danas svečano uručen, upisuje se u E- radnu knjižicu.

Osim toga, potičemo socijalnu uključenost i povećavamo razinu kvalitete života krajnjih korisnika i to njih 36. Naime, svaka gerontodomaćica brine o šest krajnjih korisnika. Žene zaposlene kroz projekt Šjora za otok pomažu svojim korisnicima prilikom nabave namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomažu u pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, posredovanju u ostvarivanju raznih prava, plaćanju računa, dostavi pomagala, naručivanju i pratnji kod liječnika, pružaju podršku kroz razgovore i druženje i pomažu u raznim društvenim aktivnostima. Za krajnje korisnike kroz projekt su osigurani paketi higijenskih i osnovnih kućanskih potrepština. Ovaj projekt zasigurno će, barem na godinu dana  utjecati i na smanjivanje potrebe za institucionalizacijom starijih osoba, jer najveći dio njih je pretežno cjelogodišnje stanovništvo na otocima, a na nekima od njih nije organizirana usluga pomoći i njege u kući Centra za socijalnu skrb. Projektom će se smanjiti veliki pritisak na domove za starije i nemoćne osobe, a novozaposlene žene će im ovim projektom pružiti potrebnu pomoć i podršku u vlastitim domovima.

   

Poziv na početnu konferenciju projekta Šjora za otok

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na početnu konferenciju projekta „Šjora za otok“ koja će se održati od 16.11.2020. godine s početkom u 11.30 sati u Gradskoj knjižnici Zadar, Stjepana Radića 11b u Zadru (u otvorenom dijelu, na terasi kafića u sklopu knjižnice).

Projekt je u iznosu od 557.195,20 kuna financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz Javni poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”, a LAG Mareta ga provodi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Zadar i Centrom za socijalnu skrb Zadar.

Kroz projekt koji se provodi 18 mjeseci educirano je i zaposleno šest žena s područja LAG-a Mareta. One će tijekom idućih 12 mjeseci pružati usluge potpore i podrške za 36 starijih i nemoćnih osoba.

Ovom prigodom predstavit će se projekt, odnosno njegovi ciljevi i aktivnosti te dodijeliti uvjerenja o osposobljavanju za gerontodomaćice, nakon čega slijedi zakuska.

Zbog organizacijskih potreba i usklađivanja s epidemiološkim mjerama, molim Vas da sudjelovanje potvrdite do subote 14. studenog 2020. godine do 15 sati na email adresu: info@lagmareta.hr .

Javni poziv na iskaz interesa za korištenje potpore i podrške osobama starije životne dobi i nemoćnim osobama 

LAG Mareta u sklopu projekta „Šjora za otok“, UP.02.1.1.13. 0150 sufinanciranog od strane Europske unije iz  Europskog socijalnog fonda kroz „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ objavljuje

JAVNI POZIV NA ISKAZ INTERESA ZA KORIŠTENJE POTPORE I PODRŠKE OSOBAMA STARIJE ŽIVOTNE DOBI I NEMOĆNIM OSOBAMA  

 1. Tko se može prijaviti

Prijaviti se mogu osobe s područja LAG-a Mareta kojima je potrebna pomoć druge osobe u cilju unapređenja njihove socijalne uključenosti i kvalitete života, a koje pravo na socijalnu uslugu potpore i podrške osobama u nepovoljnom položaju ne ostvaruju po drugoj osnovi.

Na poziv za iskaz interesa mogu se prijaviti:

 • osobe starije od 65 godina
 • nemoćne osobe mlađe od 65 godina

2. Koje se usluge pružaju – usluge za korisnike su besplatne

 • Dostava namirnica
 • Održavanje čistoće stambenog prostora
 • Pranje i glačanje rublja
 • Ostale usluge u kući i okućnici
 • Pomoć pri oblačenju i svlačenju
 • Pomoć pri socijalnoj integraciji
 • Posredovanje pri ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, dostava pomagala i sl.)
 • Pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje
 • Pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima
 • I druge poslove vezane za skrb starijih i nemoćnih osoba.

3. Rokovi  i način prijave

Zainteresirane osobe za korištenje potpore i podrške osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju prijave mogu podnijeti u pisanom obliku (ispunjavanjem priloženih obrazaca) i to e-mailom na info@lagmareta.hr,  te poštom ili osobno na adresu: LAG Mareta, Područni ured Zadar, Špire Brusine 10/1, 23000 Zadar, s naznakom „Šjora za otok“  –  prijava korisnika. 

Rok za dostavu prijava je: 13. listopad 2020. godine.

Obrasci za prijavu i poziv:

SJORA izjava krajnji korisnici

SJORA krajnji korisnici obrazac za prijavu

SJORA ZA OTOK javni poziv_krajni korisnici

Odluka o prijemu u radni odnos na određeno vrijeme na radno mjesto – gerontodomaćica

U okviru provedbe projekta Šjora za otok, nakon provedenog javnog natječaja, donesena je odluka o zapošljavanju na određeno, na radno mjesto gerontodomaćice za šest žena s područja s područja LAG-a Mareta.

Odluka: Odluka-zaposljavanje-odredjeno-gerontodomacice-4092020-1

Šjora za otok: LAG Mareta zapošljava 6 gerontodomaćica

LAG Mareta u sklopu provedbe projekta Šjora za otok UP.02.1.1.13.0150 u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Zadar i Centrom za socijalnu skrb Zadar raspisao je Javni natječaj za zapošljavanje 6 gerontodomaćica.

Informacije o natječaju možete pronaći na web stranici HZZ-a, putem poveznice: https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=108471797&ispis=true

Projekt se provodi na području LAG-a Mareta, a sredstva za njegovu provedbu u iznosu 557.195,20 kn osigurana su skroz  Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II, iz Europskog socijalnog fonda. Projektom će se osnažiti i povećati konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivim ženama i ženama s nižom razinom obrazovanja kroz edukaciju i zapošljavanje u lokalnoj zajednici kako bi se poboljšao njihov položaj u društvu i smanjio rizik od siromaštva te povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika. Tako će se kroz projekt educirati i na godinu dana zaposliti šest žena s najviše završenom srednjom stručnom spremom, koje su u evidenciji HZZ-a, s naglaskom na one koje su u nepovoljnom položaju na tržištu koje će brinuti o starijim i nemoćnim osobama.

LAG-u Mareta pola milijuna kuna za projekt Šjora za otok

LAG Mareta u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Zadar i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Zadar kreće u provedbu projekta Šjora za otok koji je financiran u sklopu programa „Zaželi”.  U srijedu, 15. srpnja je potpisan ugovor  o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 557.195,20 kn.  Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a provodit će se na području LAG-a Mareta idućih godinu i pol.

Projektom će se osnažiti i povećati konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivim ženama i ženama s nižom razinom obrazovanja kroz edukaciju i zapošljavanje u lokalnoj zajednici kako bi se poboljšao njihov položaj u društvu i smanjio rizik od siromaštva te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Tako će se zaposliti šest žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada s najviše završenom srednjom stručnom spremom, a koje su u evidenciji HZZ-a. Njima će se osigurati školovanje za zvanje gerontodomaćice, nakon čega će biti zaposlene na razdoblje od godinu dana i svaka od njih će brinuti o šest nemoćnih ili  osoba starije životne dobi. Za krajnje korisnike kroz projekt će se osigurati paketi higijenskih i osnovnih kućanskih potrepština.