Novosti

U Omišu održana radionica za LAG-ove

U Omišu, od 13. do 15. studenog 2023. godine, je održana radionica za LAG-ove „Odabir LAG-ova za razdoblje 2023.-2027. i pripreme za provedbu LAG natječaja“ u organizaciji/suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede, Nacionalne mreže ZPP-a, LEADER mreže Hrvatske, Hrvatske mreže za ruralni razvoj, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te uz domaćinstvo LAG-a „Adrion“.

Na radionici su sudjelovali predstavnici gotovo svih LAG-ova iz Republike Hrvatske, a dio LAG-ova je radionicu popratio on-line.

Sudionici su raspravljali o završetku procesa odabira LAG-ova za razdoblje 2023.-2027., pripremama za provedbu LAG natječaja za razdoblje 2023.-2027., završetku provedbe LAG natječaja za razdoblje 2014.-2020. (2022.) te praćenju provedbe LRS 2023.-2027. s naglaskom na dodanu vrijednost.

Sudionici radionice su obišli i projekte na području LAG-a „Adrion“ koji su sufinancirani sredstvima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Poziv na radionicu o brendiranju!

Lokalna akcijska grupa Mareta poziva Vas na sudjelovanje na radionici o brendiranju.
Radionica će se održati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u petak, 29. rujna 2023. godine u 10:00 sati

Teme koje će se obrađivati su sljedeće:
– Kako izgraditi uspješan brand i što je sve potrebno za izgradnju, te koji su uspješni hrvatski brandovi koji su se istaknuli na tržištu povećavajući svoju dobit kroz vizualne komponente koje su strateški složili neposredno prije plasiranja svog proizvoda ili usluge?

Zašto nam je branding potreban, kako se istaknuti mimo konkurencije, kako zadovoljiti potrebe potrošača koji su sve zahtjevniji te koji su učinci brandinga, pitanja su na koja možete dobiti odgovor na edukaciji “MARKETING i BRANDIRANJE lokalnih proizvoda i usluga”.

Sudjelovanje je besplatno!

Prijave dostaviti na info@lagmareta.hr ili na Matea Šaban  +385 91 6230 893

Više o događaju u prilogu.   POZIV NA RADIONICU 29.9.2023.

Održana sjednica Skupštine i Upravnog odbora

U ponedjeljak, 25. rujna 2023. godine održana je sjednica Skupštine i Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe Mareta u Velikoj vjećnici Grada Zadra sa početkom u 10:00 sati.
Teme sjednice bile su brojne, te je sjednica uspješno završena do 12:230 sati.

Posjet predstavnica Europskog udruženja LAG-ova (ELARD)

Predstavnice Europskog udruženja LAG-ova (ELARD), na čelu s potpredsjednicom Marion Eckardt, održale su jedan od dva redovita godišnja sastanka, na području LAG-a Mareta od 8.9.2023.do 12.9.2023. U sklopu sastanka, u ponedjeljak 11.9.2023., zajedno s predstavnicima LAG-a Mareta posjetile su Kali i PP Telaščica.
U Kali su nas dočekale Nikolina, kolegica iz našeg FLAG-a Plodovi mora i Ina Kolega iz TZ Kali, koje su predstavile otočnu ekonomiju i jednu od najznačajnijih ribarstvenih zajednica u Republici Hrvatskoj. Također posjećena je kušaonica lokalne tvrtke MROTINE d.o.o. u kojoj su predstavljeni njihovi proizvodi, koji su tipični za naše područje: maslinovo ulje, vino i riblje prerađevine. Nakon obilaska Kali, uputili smo se u PP Telaščica na Dugom otoku, gdje su se posjetiteljice upoznale s prirodnom baštinom područja te netaknutom prirodom Dugog otoka i zadarskog akvatorija kao i obilježjima područja, prednostima ali i izazovima života stanovništva na području LAG-a Mareta.

Razmijenili smo iskustva s voditeljicama LAG-ova iz Švedske, Litve, Estonije i Rumunjske o provedbi programa LEADER te dogovarale suradnju naših LAG-ova u budućem razdoblju 2023.-2027.

Poziv na radionicu u sklopu pripremnih aktivnosti za izradu Lokalne razvojne strategije – Preko

Pozivamo Vas na uvodnu radionicu u sklopu pripremnih aktivnosti za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Mareta za razdoblje 2023. – 2027. koja će se održati u četvrtak 31. kolovoza 2023. godine u zgradi Pučkog otvorenog učilišta Dom na žalu u Preku, s početkom u 10:00 sati.

Svi detalji radionice nalaze se u Pozivu u prilogu.
Radionica_Poziv 25.8.2023.

Radionica u Općini Sali

Pozivamo Vas na uvodnu radionicu u sklopu pripremnih aktivnosti za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Mareta za razdoblje 2023. – 2027. koja će se održati u utorak 22. kolovoza 2023. godine u zgradi Općine Sali, s početkom u 12:30 sati.

 

Molimo potvrditi dolazak na mail: info@lagmareta.hr

 

Svi detalji poziva u prilogu.

Poziv 22.8.2023.

KUPUJ DOBRO !

KUPUJ DOBRO – promocija proizvoda organizacija i poduzeća s društvenim utjecajem kroz pripremu kataloga božićnih poslovnih poklona.

Inicijativu provodi ACT Grupa a od ključnih aktivnosti planirana je distribucija kataloga među članicama HRPSORa koji okuplja najveće hrvatske kompanije koje su posvećene društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju.

 

Ovim putem željeli bismo ponuditi mogućnost prezentacije i promocije vaše organizacije uključivanjem ponude vaših proizvoda u ovaj božićni katalog.

 

Ljubazno Vas molimo da nam javite povratno ukoliko se želite priključiti inicijativi.

Za konkretne detalje o pripremi i distribuciji kataloga, ljubazno vas molimo da se obratite direktno ACT grupi – Ani Brigović, (+385989200648, ana.brigovic@act-grupa.hr )

ili u LAG Mareta – Matea Šaban, (+385916230893, info@lagmareta.hr)

 

 

Svi detalji u prilogu.

Poziv za uvrštavanje u Kupuj dobro za Božić katalog