ŠJORA ZA OTOK II

Potpisan ugovor za provedbu projekta Šjora za otok II

LAG Mareta u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Zadar i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Zadar kreće u provedbu projekta Šjora za otok II koji je financiran u sklopu „Zaželi – program zapošljavanja žena faza III”.

U srijedu, 7. prosinca, u Podstrani je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 444.959,70 kn. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a provodit će se na području LAG-a Mareta idućih osam mjeseci.

Projekt se provodi s ciljem uključivanja teže zapošljivih/ranjivih skupina žena na tržište rada, što ujedno podrazumijeva borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika (osoba starije životne dobi i nemoćnih osoba. Naime, na razdoblje od šest mjeseci zaposlit će se devet žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje su u evidenciji HZZ-a, koje će brinuti o 54 nemoćnih i/ili osoba starije životne dobi pružajući im podršku u svakodnevnom životu.