Mladen Varenina

PREDSJEDNIK LAG-a MARETA

VareninaMoje ime je Mladen Varenina, rođen sam 03.02.1960. godine u Rijeci gdje sam završio osnovnu, osnovnu glazbenu te  srednju školu, Prvu riječku gimnaziju. Na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji diplomirao sam 1984. godine.

Tijekom svoje karijere radio sam u niz tvrtki u Rijeci i Zadru. Najduže sam radio u Zagrebačkoj banci, u Filijali Rijeka, čiji sam prvi djelatnik i suosnivač. Vodio sam poslove kreditiranja stanovništva i koordinirao mjenjačke poslove na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak.

Nakon zasičenja ispraznom trkom za profitom odlučio sam se zaposliti kao profesionalni ronioc u tvrtki u kojoj i danas radim, Dalmatinskoj marikulturi i to na radnom mjestu profesionalnog ronioca.

Živim na otoku Ravi gdje sam aktivan član u životu lokalne zajednice. Od 2007. godine upravitelj sam volonter poljoprivredne zadruge „Kantarača“. Zadruge koja je 2012. godine osvojila naslov Šampiona Noćnjaka za otvorena ekstra djevičanska maslinova ulja, sa do tada nikad dostignutom ocjenom 99,72 od 100, u konkurenciji od 350 natjecatelja iz 7 mediteranskih zemalja. Dakle šampionski je naslov u „centru svita“ gdje mu je i mjesto.

Aktivan sam član udruga U.Z.O.R. i Otočnog sabora. U Otočnom saboru trenutačno obnašam i dužnost tajnika.

Moj je cilj i fokus života propagiranje i zaštita hrvatskih otoka našeg djela Jadrana, borba za bolji život otočana i aktivno rješavanje svih problema koji ih muče, a mnoštvo ih je. Iz istih smo razloga i osnovali naš LAG „Mareta“ i volio bih da isti postane dio svih nas, dio cjeline u budućnosti boljeg života na hrvatskim otocima, a u svim segmentima življenja jer, na otoku je lijep život, učinimo ga još lijepšim, mladi će napraviti ostalo, pametniji su od nas, možda im samo fali mrvica mudrosti nas „starijih“…